Hageland Klassiek: nieuwe naam voor Klassiek in de Kapel

Toppianist Liebrecht Vanbeckevoort vervoegt bestuur

Klassiek in de Kapel vzw heeft zichzelf na drie jaar een nieuw jasje aangemeten. Dat doet de organisatie met een nieuwe naam en een vernieuwde, ambitieuze bestuursploeg.
Hageland Klassiek vzw wordt vanaf seizoen 4 (2022-2023) de nieuwe naam van de organisatie. De oude naam, die verwees naar de start van dit succesvolle initiatief in de kapel van het oude College, dekte al een tijdje de lading niet meer. De kapel wordt niet meer gebruikt, concerten worden nu georganiseerd op verschillende locaties in het Hageland, in functie van het concertprogramma.

Oprichter Bart Debbaut verwelkomt twee nieuwe leden in het bestuur: niemand minder dan Liebrecht Vanbeckevoort, laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano 2007, zal een bestuursmandaat opnemen. Zijn netwerk, zijn expertise en zijn know-how zullen van grote waarde zijn voor de verdere uitbouw van de concertorganisatie. Ook Ives Rigaux, directeur en zaakvoerder van Dirico BV vervoegt het bestuur. Zijn marketing- en organisatorische skills zullen helpen om de organisatie met haar nieuwe naam een belangrijke plaats te geven in het culturele leven van het Hageland.